Ecolab covid-19 food service and food safety procedures, guidelines and educational resources.

Coronavirus (COVID-19):
Bescherming begint met preventie

Strategieën voor voedselverwerking en voedselveiligheid

De uitbraak van de COVID-19-pandemie heeft een enorme impact op de hele wereld en meer specifiek op de manier waarop mensen leven en denken. Ecolab helpt u graag om deze ongekende uitdagingen voor uw bedrijf gezamenlijk het hoofd te bieden. Zo delen we belangrijke en relevante informatie om infectieverspreiding te helpen voorkomen, en bieden begeleiding bij het heropenen en onderhouden van een schoon, veilig en gezond bedrijf.  We helpen u uw medewerkers en gasten te beschermen en het vertrouwen met hen te versterken.
Hotel Room Image
Toolkit voor het geruststellen van gasten

Stel gasten gerust dat uw bedrijfsactiviteiten veilig verlopen tijdens de COVID-19-crisis. Bekijk en download onze nieuwste materialen waarmee u gasten kunt geruststellen.

Hulpbronnen om uw medewerkers en gasten te helpen beschermen

Als reactie op de COVID-19-pandemie heeft het wereldwijde team van experts van Ecolab een bibliotheek met hulpbronnen samengesteld om uw medewerkers en gasten te helpen beschermen.
COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Wandkaarten

Download en print onze wandkaarten voor handhygiëne en desinfectie voor contact met voedsel en andere zaken.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Hygiëneplannen

Download en print onze reinigings- en desinfectieschema's ter voorkoming van COVID-19 en voor verdachte en bevestigde gevallen van COVID-19.

Digital Checklist
Online checklists voor heropening

Maak gebruik van kant-en-klare checklistsjablonen voor heropening en plaats dagelijkse COVID-19-procedures via een online tool voor taakbeheer - SmartTask. Wilt u liever een papieren versie, ga dan naar ons bronnenportal.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
BRONNENPORTAL VAN ECOLAB

Bronnen, links en aanbevolen best practices voor een doordachte benadering van de voorbereiding en reactie op het coronavirus, en het op een veilige en efficiënte manier hervatten van uw activiteiten.

Blijf op de hoogte over COVID-19

 

De situatie rondom COVID-19 wijzigt dagelijks. Ecolab is uw vertrouwde partner die expertise en advies verstrekt over hoe u de verspreiding van COVID-19 kunt helpen bestrijden en het risico voor medewerkers en klanten kunt beperken. Vul dit formulier in als u op de hoogte wilt blijven van de meest recente informatie over COVID-19 en kies ervoor om promotionele informatie te ontvangen specifiek voor uw branche.

GettyImages-186396841.jpg
Coronavirus: het risico op besmetting beperken

Gebruik deze video om uw medewerkers te informeren over manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Goede handwassing toepassen en stimuleren

Handen wassen kan een van de belangrijkste manieren zijn om ieder soort virusuitbraak te voorkomen.

Webinar over het coronavirus:
Praktische richtlijnen om het risico op infectie te helpen verminderen en uw bedrijf te beschermen

Zie hoe experts van Ecolab een update geven over de huidige uitbraak, cruciale, relevante informatie delen en praktische richtlijnen bieden om uw werknemers en klanten te beschermen.

Kom binnenkort terug voor nieuwe webinars.

Ecolab Expert

Ruth Petran, Ph.D., CFS

Senior Corporate Scientist, Food Safety and Public Health

Dr. Petran voorziet interne en externe klanten van technische expertise en advies over voedselveiligheid en volksgezondheid door nieuwe trends in voedselveiligheid en nieuwe controlestrategieën vast te stellen.

V. Moet ik vaker desinfecterende of reinigingsmiddelen gebruiken of de dosering verhogen?
A.
Het gebruik van bepaalde desinfecterende middelen kan helpen bij het bestrijden van COVID-19. Alle desinfecterende en ontsmettende middelen moeten worden gebruikt zoals aangegeven op het etiket of de gebruiksaanwijzing van het product. Dit is echter een goed moment om extra aandacht te schenken aan training en naleving om ervoor te zorgen dat oppervlakken en gebieden die vaak worden aangeraakt goed worden gereinigd en dat medewerkers op het werk best practices voor het voorkomen van infecties toepassen.

V. Heeft Ecolab een product dat gebruikt kan worden tegen het coronavirus?
A. Ja, we bieden specifieke desinfecterende middelen die hebben aangetoond dat ze effectief zijn tegen virussen zoals het virus dat COVID-19 (coronavirus-ziekte) veroorzaakt als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. We bieden ook advies en training voor goede reinigingsprocedures om het risico op COVID-19 te beperken. Bent u een klant, neem dan contact op met uw accountmanager voor specifieke informatie. Bent u op dit moment geen klant, ga dan naar Ecolab.com om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

V. Hoelang overleven coronavirussen op oppervlakken?
A.
Het korte antwoord is dat we dat nog niet weten. Dit is een nieuw virus en het onderzoek ernaar begint net. Gegevens van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WGO) duiden erop dat het niet waarschijnlijk is dat de overdracht van COVID-19 plaatsvindt via een besmet oppervlak. Praktisch gezien is het risico besmet te worden via een oppervlak veel lager dan via een druppeltje dat rechtstreeks via de lucht afkomstig is van een geïnfecteerde persoon. Net als bij iedere andere uitbraaksituatie wordt een goede infectiepreventie met een desinfecterend middel voor oppervlakken en voorwerpen die vaak worden aangeraakt aanbevolen.

V. Hoe kunnen horecamedewerkers zichzelf beschermen in hun werkomgeving?
A.
Medewerkers in hotels of een andere horeca-omgeving moeten zich houden aan standaard infectiepreventietechnieken - dingen zoals vaak hun handen wassen, thuisblijven als ze ziek zijn, goedgekeurde desinfecterende middelen met een EPA-claim voor opkomende virale pathogenen gebruiken volgens de voorgeschreven procedures. 

V:  Hoe bepaalt u, aangezien testen met COVID-19 niet mogelijk is, welke soorten chemische ontsmettingsmiddelen gebruikt kunnen worden tegen COVID-19?
A:  Voor opkomende of nieuwe virussen zoals COVID-19 kunnen bedrijven geen uitbraakstam van het virus krijgen om de werking van hun desinfecterende producten te testen. Bepaalde landen hanteren hiervoor beleidsregels of algemene claims (bijv. US EPA Emerging Viral Pathogen Guidance*, EU virusclaims) door gebruik te maken van een gevoeligheidshiërarchie van virussen voor ontsmettingsmiddelen. Over het algemeen zijn deze beleidsregels gebaseerd op het vermogen van een product om een 'moeilijker te doden' virus te doden en in het geval van een uitbraak kan het wel of niet nodig zijn om vooraf goedkeuring te verkrijgen voor gebruik.  Het is belangrijk op te letten dat de juiste verdunning bij de juiste contacttijd wordt gebruikt voor de geschikte toepassing die staat vermeld op het productetiket om desinfectie tegen SARS-CoV-2 mogelijk te maken.  Bent u een klant, neem dan contact op met uw accountmanager voor specifieke informatie. Bent u op dit moment geen klant, ga dan naar Ecolab.com om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon.

*In de VS moet een product vooraf worden goedgekeurd door US EPA. Het moet een desinfecterend middel zijn voor ziekenhuizen en op het etiket moet de vermelding staan dat het is goedgekeurd voor opkomende virale pathogenen.