Food and Beverage COVID-19 Ecolab.com Images

Coronavirus (COVID-19):
Hulpmiddelen en praktijken voor voedsel- en drankverwerkers

Tijdens de COVID-19-pandemie vormen het zorgen voor veilige productieomgevingen, het handhaven van kwaliteits- en veiligheidsstandaarden voor voedsel, en het veilig en gezond houden van werknemers nog steeds uw belangrijkste prioriteit. Met wereldwijd meer dan 1.500 werknemers op het gebied van voedsel en dranken en 165 technische experts helpt Ecolab u graag inzicht te krijgen in uw operationele behoeften tijdens de pandemie en daarna.

Ons team zal ervoor zorgen dat u voorbereid bent met accurate en tijdige informatie over desinfectierichtlijnen en oplossingen, training en andere zaken die belangrijk zijn binnen uw fabriek om veilig te blijven.

Ecolab's COVID-19 Fact Sheet for Dairy Farms
COVID-19 overzicht voor melkveehouderijen
Lees meer over best practices voor het handhaven van hygiëne en invoeren van maatregelen ter voorkoming van infecties bij melkveebedrijven.

Oplossingen en programma's

Blijf op de hoogte over COVID-19 

De situatie rondom COVID-19 wijzigt dagelijks. Ecolab is uw vertrouwde partner die advies en expertise verstrekt over hoe u de verspreiding van COVID-19 kunt helpen bestrijden en het risico voor medewerkers en klanten kunt beperken. Vul dit formulier in als u op de hoogte wilt blijven van de meest recente informatie over COVID-19 en kies ervoor om promotionele informatie te ontvangen specifiek voor uw branche.

Meer informatie

_

Bottling plant

_

Q&A met experts van Ecolab

Experts op het gebied van volksgezondheid en infectiepreventie van Ecolab geven advies aan klanten die te maken hebben met de uitdagingen die COVID-19 biedt in hun bedrijf.
Ecolab Expert

Tatiana A. Lorca, Ph.D.

Food Safety and Quality Program Leader, Global Food & Beverage

Dr. Tatiana Lorca is RD&E food safety & quality program leader voor de wereldwijde voedsel- en drankdivisie van Ecolab. Dr. Lorca werkt regelmatig samen met klanten met voedsel- en drankverwerkende bedrijven aan kwesties die te maken hebben met voedselveiligheid en naleving.

V. Is er enig bewijs dat het nieuwe coronavirus wordt overgedragen door voedingsmiddelen zoals vlees? Of voedsel dat uit China komt?
A.
Volksgezondheidsfunctionarissen zijn niet van mening dat het eten van voedsel, met name vlees, een manier vormt waarop coronavirussen worden overgedragen. Natuurlijk is het voor de voedselveiligheid noodzakelijk dat rauw vlees goed wordt bereid. We raden daarom aan nauwlettend toe te zien op standaard voedselveiligheidspraktijken zoals temperatuurregeling, goed garen, kruisbesmetting voorkomen enz.

V. Wat kan ik doen in mijn voedsel- en drankverwerkende fabriek om mijn medewerkers en klanten te beschermen?
A. Ten eerste moeten we ons ervan bewust zijn dat COVID-19 meer een risico vormt voor de volksgezondheid dan voor voedselveiligheid. Een belangrijke prioriteit is het beperken van de kans dat uw medewerkers besmet raken. Zorg dat het personeel begrijpt hoe ze zichzelf en elkaar op de juiste manier moeten beschermen. Zorg dat gezondheids- en hygiënepraktijken voor medewerkers worden geïmplementeerd. Zorg dat de productieomgeving schoon en hygiënisch is door iedere dag van begin tot eind goede productiepraktijken te hanteren. Zorg dat oppervlakken die wel en geen contact maken met voedsel worden gereinigd en gedesinfecteerd.