clean and shining tile floor

Coronavirus (COVID-19):
Bescherming begint met preventie

Strategieën voor gebouwen en faciliteiten

De uitbraak van de COVID-19-pandemie heeft een enorme impact op de hele wereld en meer specifiek op de manier waarop mensen leven en denken. Ecolab helpt u graag om deze ongekende uitdagingen voor uw bedrijf gezamenlijk het hoofd te bieden. Zo delen we belangrijke en relevante informatie om infectieverspreiding te helpen voorkomen, en bieden begeleiding bij het heropenen en onderhouden van een schoon, veilig en gezond bedrijf. Wij helpen uw faciliteit te beschermen en het vertrouwen te versterken.

Hulpmiddelen om uw faciliteit te beschermen en het vertrouwen te versterken

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Wandkaarten

Download en print onze wandkaarten voor handhygiëne en desinfectie voor contact met voedsel en andere zaken.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
Hygiëneplannen

Download en print onze reinigings- en desinfectieschema's ter voorkoming van COVID-19 en voor verdachte en bevestigde gevallen van COVID-19.

Digital Checklist
Online checklists voor heropening

Maak gebruik van kant-en-klare checklistsjablonen voor heropening en plaats dagelijkse COVID-19-procedures via een online tool voor taakbeheer - SmartTask. Wilt u liever een papieren versie, ga dan naar ons bronnenportal.

COVID-19 images for use on Ecolab.com INST EU pages
BRONNENPORTAL VAN ECOLAB

Bronnen, links en aanbevolen best practices voor een doordachte benadering van de voorbereiding en reactie op het coronavirus, en het op een veilige en efficiënte manier hervatten van uw activiteiten.

Blijf op de hoogte van COVID-19

De situatie rondom COVID-19 wijzigt dagelijks. Ecolab is uw vertrouwde partner die expertise en advies verstrekt over hoe u de verspreiding van COVID-19 kunt helpen bestrijden en het risico voor medewerkers en klanten kunt beperken. Vul dit formulier in als u op de hoogte wilt blijven van de meest recente informatie over COVID-19 en kies ervoor om promotionele informatie te ontvangen specifiek voor uw branche.

GettyImages-512224162.jpg
Coronavirus: het risico op besmetting beperken
Gebruik deze video om uw medewerkers te informeren over manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Goede handwassing toepassen en stimuleren
Handen wassen kan een van de belangrijkste manieren zijn om ieder soort virusuitbraak te voorkomen.
Webinar over het coronavirus:
Praktische richtlijnen om het risico op infectie te helpen verminderen en uw bedrijf te beschermen

Zie hoe experts van Ecolab een update geven over de huidige uitbraak, cruciale, relevante informatie delen en praktische richtlijnen bieden om uw werknemers en klanten te beschermen.

Kom binnenkort terug voor nieuwe webinars.

Ecolab Expert

Ed Snodgrass

RD&E Program Lead, Institutional

Ed Snodgrass is een scheikundig ingenieur met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen en de efficiëntie van nieuwe producten voor de horeca, langetermijnzorg en foodservicebranche.

V. Wat moet ik doen met handdoeken, beddengoed en ander textiel?
A. Op dit moment is er geen bewijs dat ademhalingsvirussen zoals COVID-19 worden verspreid via textiel, handoeken of beddengoed. Omdat druppeltjes ziekte kunnen overbrengen, wordt een gedegen infectiepreventieprotocol voor het verschonen en reinigen van handdoeken en beddengoed aanbevolen.

Hotel- en andere horecamedewerkers moeten altijd goede persoonlijke beschermingsmiddelen dragen als ze vervuild beddengoed en handdoeken hanteren. Neem de volgende maatregelen als een gast of patiënt is besmet met COVID-19:

  • Stop handdoeken en beddengoed in een zak tijdens het reinigen van de kamer en houd het apart totdat het de wasmachine ingaat. 
  • Was de handdoeken en het beddengoed minimaal met een standaard wasmiddel en droog ze volgens de standaard droogrichtlijnen. 
  • Raak schone handdoeken en beddengoed zo min mogelijk aan, vouw het op en berg het op een schone, droge plek op.
  • Raak geen schone handdoeken en schoon beddengoed aan direct na het aanraken van vuile handdoeken en vuil beddengoed.  

Neem contact op met uw contactpersoon bij Ecolab voor informatie over het juiste protocol en desinfecterende wasmiddelen.

V. Advies voor spa's, jacuzzi's?
A.
 Mensen die besmet zijn, moeten deze ruimtes niet gebruiken. Oppervlakken die vaak worden aangeraakt moeten regelmatig worden gedesinfecteerd. Volg standaard procedures voor het onderhoud van uw zwembad, spa of jacuzzi. Op dit moment is er geen bewijs dat er via deze route overdracht plaatsvindt.